2020. nov 04.

Marad a narancssárga gólem

írta: zuzzer
Marad a narancssárga gólem

Mivel alapvetően egy jobb félni, mint megijedni stílusú ember vagyok, sokszor kerülök olyan helyzetbe, hogy szeretném ha nem lenne igazam. Most is ilyenben vagyunk, szuper érzés lenne egy-két nap múlva visszajönni és korrigálni amit most írok.

Szóval úgy néz ki igazam volt, megkapja a világ újabb 4 évre a narancssárga hajú, tepsiképű futóbolondot, mint elnököt a világ egyik atomhatalmának főnökeként. Ez a csávó fog ismét egy teljes elnöki cikluson keresztül azon agyalni, hogy „megnyomjam ezt a piros gombot, vagy ne nyomjam meg? That is the question.” Egy olyan embert választottak meg rengeteg szavazattal, aki nyíltan és kendőzetlenül szarik a demokrácia legalapvetőbb szabályaira, beszédképtelen, indulati „kormányzást” folytató közveszélyesen nárcisztikus félőrült.

Mielőtt valaki félreértené, demokrácia van, normál esetben leszarnám, hogy republikánus, vagy demokrata az Egyesült Államok aktuális elnöke, csak éppen hozzászoktam a legalább közepes szinten beszédképes, magánál intelligensebb emberekkel körbevett elnökökhöz. Most tényleg, ez a hatalmas ország csak egy ilyen csökevényes agyú humanoid biorobotot volt képes a republikánus oldalon kitermelni ennyi év után? Tényleg – és úgy néz ki, hogy igen – a feketék és a latinok szavazataival vitte el Floridát? Egy olyan elnök kell nekik, aki éppen most szellőztette meg, hogy le fogja állítani a szavazatszámlálást, mert „minek az, nyertem” miközben Wisconsinban – mikor írok – Biden éppen megfordította pár töredékszázalékkal a versenyt? Mikor jön felfelé – csak nem nagyon van már tölténye – Michiganben? Nincs ott mellette egy darab épeszű ember se?

Nem tudom követtétek-e inline az eseményeket, nekem ez négy évenkénti hobbim, nyomom a CNN, Foxnews kettőst és egyebeket paralelben és olyat mint most még nem nagyon tapasztaltam. A Foxfakenews mint tudjuk hazai pálya a jobboldalnak, nem nagyon bántják a republikánusokat még akkor se, ha lehetne miért, főleg nem a szavazás napján. Hát apám az egyik főkutyájuk csatlakozott a balra hajló CNN-hez és egyebekhez, mondván, hogy „a szavazás leállításának belengetésével és az eredmények folyamatos támadásával az elnök egy marék gyufát dobott a gyúelegyre.” Totál elfogadhatatlannak tartják ők is, amit ez a barom „győzelmi beszédként” – mondom, borotvaélen táncoló eredmények mellett - megengedett magának.

Nagyon érdekes volt eddig a „műsor” egyébként, főleg, hogy az egyetlen tényleg billegő, magas elektori szavazatszámmal rendelkező állam, Florida eredményei az elsők között kezdtek beérkezni. Urnazárás és pár perccel később, már olvadt is lefelé szerinten Bidenről és táboráról a magabiztosság, mikor meglátták a Miami-Dade megyei részeredményeket. Ott 2016-ban Hillary Clinton vagy 64 – 33-ra vagy ilyesmi nyert, erre Biden 53 – 46-ra vitte ezt a szavazókört. Ennek azért volt nagy jelentősége, mert ez a legnagyobb népességű megye Floridán belül, aki itt sokkal nyer, annak van esélye ellensúlyozni a sok vidéki megyét, ahol a republikánusok mindig fölényben vannak. Nos, nem jött be, döbbenetes módon a latinok és az afroamerikaiak szavaztak nagyobb arányban Trumpra most, mint négy éve.

cnn.jpg

Amikor írtam, így nézett ki a CNN összegzése

Azóta megy a hirig, főleg Arizona és - ahogy ők mondják - az északi blue belt államok, Wisconsin, Michigan, Pennsylvania vannak függőben. Ha ezek közük kettőt lenyúl valami csoda folytán Biden, akkor lehet itt még legendás beégés is Trump részéről, de ebben nem nagyon hiszek. Pennsylvania elúszott, mert bár van vagy egy miller levélszavazat hátra és abban a demokraták általában sokkal aktívabbak, ezen a millión behozni vagy 600’000 szavazatos lemaradást, nos az nem fog menni. Wisconsinban vezet Biden pillanatnyilag, míg Michiganben ugyancsak redneck hajszállal megy Trump éppen. Arizona és Nevada most Bidennek áll, de ha mind bejön is kéknek, ha jól látom pár elektorival a 270 alatt marad, szal....

fox.jpg

Ez meg a Fox termése volt éppen

Na, ide szeretnék holnap visszajönni post scriptummal és javítani!

Szólj hozzá