2020. nov 02.

Bezár a bazár

írta: zuzzer
Bezár a bazár

2020 novemberében kell leírnom azt, amit anno naív emberkeként sose gondoltam volna, hogy leírom majd egyszer. Azt hiszem Béláim, ezt eltoltuk, mármint nem a kocsmát a kabát felől, hanem ezt az egész nyomorult világot. El vazze, mert nem csak mi belőlünk lett individualista barom az esetek nagy többségében, hanem a gyerekeinket is így neveljük, persze maximális tisztelet a kivételeknek. Mindenből mindig több és nagyobb kell, ami van az sose elég és lehetőleg dögöljön meg a szomszéd tehene, de ne „is”, hanem csak az.

Az emberek tüntetnek a Covid szabályok ellen. Ma, Európában és nem egy helyen, nem egy országban, hanem úgy általában. Mindezt akkor, amikor szerencsétlen egészségügyi dolgozók kimerült, sírós videói, fészbuk posztjai árasztják el a netet, mert szeretnének hazamenni a családhoz, mert tehetetlenül nézik sokszor a menthetetlenek fulladozását. Cserébe az emberek azt teszik, amit nem kéne, összeállnak, össze-vissza csókolgatják egymást, hogy „háhe... te is ilyen idióta vagy?” és meg is van az újabb járványgóc. Most tüntetnek, mikor pont az lenne a lényeg, hogy embertársaik miatt, de ne menjünk ilyen messzire, a nagyi, a beteg családtag, a szomszéd beteg családtagja miatt egy kicsit vissza kellene venni az agarakat. De nem. Tüntetnek, mert ez az egész az 5G, no meg a liberálisok miatt van.

Biznisz miatt sajnos párszor az utóbbi hetekben fel kellett kerekednem Lengyelországba, szóval saját szememmel láttam a letolt gatyához hasonló maszviselési kultúra Csimborasszóját. Most persze 26000 fertőzöttet jelentenek naponta. Miheztartás végett, mikor elsőre lezárták a határaikat, akkor kb 100 volt a napi esetszám. Most persze fosnak a gazdaság miatt és mehet minden tovább, ahogy eddig.

Halomba halnak a spanyolok, erre vazze a legfelső bíróság alkotmányellenesnek ítéli a legfertőzöttebb kerületek lezárását. Ezt persze egy halom síkidióta maszk nélkül, egymást csókolgatva ünnepli, majd rá 5 napra erre az eseményre úgy utalnak, mint az egyik legnagyobb fertőzésgóc.

Németeknél, ha jól látom megpróbálták, hogy Berlinben legyenek zárva az éttermek este 11 és reggel 6 között. Hát apám, ez a világ megérett a pusztulásra, valami bíróság meg kimondta, hogy ezt nem lehet.

A francia tesóknál tegnap 46000 volt az egy napon belül újonnan regisztrált fertőzöttek száma, mert bulikázni, azt persze kell. Nos bevezették a kijárási tilalmat, este kilenckor minden bezár és mindenkinek otthon kell lennie kivételes esetektől eltekintve. A rendőrség kint az utakon, írott engedéllyel lehet kint kóricálni, különben szex lesz Vazelinnel. Vazelin egy kutya.

Normálisként eszem vesztem ebben az embertelen világban, minden normálisra jut ugyanannyi futóbolond, ha nem kettő. Pár napja Bielben, vagy franciásan Bienne-ben gumilövedékekkel oszlatták a fiatalokat a bárok elől, mert életbe lépett a 11 órai zárás és jó ötletnek tűnt hazamenés helyett betámadni a szerveket. Elgondokoztam, hogy milyen szülei lehetnek ezeknek az érzelmi menekülteknek, akiket annyira nem lehet megkérni, hogy maradjanak otthon egy hónapot, mert különben néhányuk a jobban rászorulók elől fogja lefoglalni a lélegeztetőgépeket. Nem, a mai világban ezt nem lehet megtenni, mert olyan szabadság van, hogy ihaj.

Zürichben is volt egy olyan felvonulás, ahol az egészségügyi dolgozókat védték vazze, VÉDTÉK, a vírustagadó nyomorult szemétládáktól. Mert neki állampolgári joga betámadni az ápolónőket és ápolókat, akik a felvonulással a súlyosbodó járványügyi helyzetre próbálják felhívni a társadalom figyelmét. Áhhh nem... ismerősöm is azon elmélkedett a fércen miközben kétméteres műkörmét cibálta a lágy őszi szél, hogy „ahhh.... most nincs apero...” Kurva anyádat (et al Zuzzer), lehet idézni.

Mondtam már pár ezerszer, hogy nem vagyok vallásos. Az ilyen esetek és helyzetek adják meg a választ arra, hogy miért nem. Ha létezne ott fenn a nagy mester, akkor vazze ezek a szarháziak peregnének mint a vakolat, nem azok a normálisak, akiknek még akár eszük is van. A vírus nem válogat, a nagy mester nem létezik, a képzeletbeli barátok nem segítenek.

Lengyel testvéreknél – testvérei a rossebnek, nem nekem – meg a nemzet törpe óriásának legnagyobb lengyel tanítványa, Kaczyński tezsvér éppen most nyomta át az ország torkán keresztben, hogy még a legsúlyosabb testi sérülésekkel megvert magzatok esetén se lehet művi terhesség megszakítást alkalmazni. A nők az utcákon, a nyomorult csuhások ünnepelnek, a focihulligánok meg teszik a dolgukat a la Magyarország. Betámadták, össze-vissza verték a nőket és a tüntetőket úgy általában. Mindezt persze az EU egyik tagállamában, miközben a rendőrség és az ottani fideSS tagjai joviálisan szemlélték és nézik a távolból. Milyen világ ez, hova tartunk? Láttátok azokat a videókat, amikben mindenféle arab potentátok röhögnek úgy 195ö körül azon, hogy egyesek a fundamentalista, elvakult vallásosságtól tartva kérték, hogy legyen törvényileg szabályozva a szekularizmus (állam és vallás elkülönülése)? Ott röhögött valami Ahmed, hogy „még hogy a mi lányaink fejkendőben járjanak, hahahah....”. Nézzétek meg mi van most. Nos, mi a búbánatos francot akarnak a lengyelek, meg a mi csodálatos nagyjaink? Ha így haladunk még 5 év és kötelező lesz templomba járni.

Itt hadd kérdezzem már meg, mi a bánatos franc köze van ahhoz egy halom zsírosseggű férfinek, hogy mit tesz egy nő a saját testével? Mi köze ehhez a csuhásoknak, akik meg elvileg nem is dughatnak, nem lehet feleségük, ésatöbbi, így állnak a nyomoronc életük miatt bosszút? Mit szólnátok tesók, ha a nők meg átnyomnának egy olyan törvényt, hogy nem te döntöd el mikor csinálsz gyereket, hanem Ludmilla a szomszédból?

Holnap szavaz Ámérika népe arról, hogy ki legyen a bohóc a cirkuszban. Nincsenek botor reményeim, szerintem az aktuális idióta marad az elnök, erre predesztinálja ezt a csodálatos országot az elmebajnokok hatalmas száma. Pumaland, csak kicsit nagyobb. Trump tezsvér, anyám borogass, alig hogy lépni tud a fertőzése után, egyből tömegrendezvényeket rendez és nyomatja a változatlanul demagóg, vírustagadó undorító hazugságait a tengeri csillag értelmi színvonalán leledző rajongóinak. Mindezt úgy, hogy már régen a legfertőzöttebb országok dobogóján terpeszkedik a Jueszéj.

trump1.jpg

Erre azért már Besenyő Pista bácsi se elég, mert a „neeeeem noooormáááális!” nem írja le, hogy mi megy ott. Szegény Nemecseket büntették így, de megteszem, az ameriakai egyesült államok elnöke - nem John Doe a rozsdaövezetből fél évnyi high school tudással a háta mögött - hangoztatja a fasznál faszabb összeesküvés elméleteket, a tömeg meg elhaló gyönyörrel ordít a lelátókon. Ehhez képest bármi, Orwell, P.H Dick, Vonnegut és társai által megalkotott jövőbeli apokaliptikus társadalomkép is csak gyenge próbálkozás. A US szerény személyem szerint sodródik szépen, csak nem éppen lassan egy totális polgárháború felé.

 Mit tesz az amerikai szavazópolgár, tök mindegy demokrata, vagy repuklikánus szavazás idején? Elmegy a Walmart-ba automata gépfegyvert vásárolni, lehetőleg minél nagyobb mennyiségben. Eleve, a Walmart-ba kérem szépen, mintha Mari nénje lemenne a Aldiba kézigránátot vásárolni. Tele a net a tetőtől talpig terepruhába öltözött, mélyen vallásos családokkal, akik jó esetben csak mosolyognak a kamerába, de általában sajnos meg is osztják a véleményüket. Arról, hogy miért is üdvözítő a hatéves Timnek ismétlő fegyvert adni a kezébe, meg miért is olyan fasza az atya, a fiú és a szentlélek nevében szétloccsantani néhány nekik nem tetsző ember fejét. Már ha a jó isten is úgy akarja. Ezeknek és – tisztelet a kivételnek – a texasi redneck-eknek pont ilyen trumpszerű elnökre van szüksége.

Nálunk – a kantonunkban – az idő vasfoga elrepült fölöttünk. Azaz rábasztunk a sunnyogásra és november negyedikétől bezár minden bár, stadion, múzeum, étterem, you name it. Mindezt azért, mert miközben kicsiny alpesi hazánkban elszabadult a vírus, az országon belül is a harmadik helyen állunk a fertőzöttek számát illetően. A helyi kormány lefoglalta a magán kórházak ágyait is, valamint már a kihasználatlanabb idős otthonokba is szervezik a betegellátást, mert beteltek a kantonális kórházak. A iskolák nyitva, a gyerekek bizonyos kor fölött egész nap maszkban, míg a cégeket illetően az otthoni munkavégzést promótálják. Tehát én is ülök itthon – igaz már hónapok óta – és várjuk, hogy milyen ajándékkal térnek haza a csemegék...Kaki van a levesben, mondjuk én ezen olyan nagyon nem lepődtem meg. Például még valamikor nyáron hoztak egy döntést, hogy a meccsekre egy bizonyos dátum után be lehet valamennyi nézőt engedni. Az én csapatom is két meccset nézők előtt rendezett, pedig pont  felfutás idején jött el ez a határidő. Azóta ismét rá van a stadionokra hegesztve a lakat, mondjuk meccs meg nem nagyon van, mert a fél liga beteg.

corona.jpg

Szólj hozzá