2020. jan 06.

Megfogadtam, hogy nem fogadok meg semmit

írta: zuzzer
Megfogadtam, hogy nem fogadok meg semmit

Szevasztok jó arcok, hogy teltek az ünnepek? Fine, thank you, me too? Boldog új évet kívánok mindegykinek, remélem jobb 2020 köszöntött ránk, mint amilyen szar egy év 2019 volt. Legalábbis nekem perszonális, professzionális és minden egyéb szempontokból is elég messzire kell visszaásnom a múltba, hogy csak egy hasonlóan szar évet találjak. Volt itt minden; eltávozott családtag, betegség, leszármazottak iskolai előmenetelén való folyamatos agyalás, munkahelyi idegeskedés, csőtörés a házban, szomszéd által kiszárított bonsai… szal úgy mentem neki az év végi két hetes eltávnak, hogy azt se tudtam megyek valahová, vagy éppen jövök valahonnan.

Tényleg, nem emlékszem még egy olyan évre, ahol például a melóban Murphy akár az irodánkba is beköltözhetett volna; ami elromolhat az elromlott, ami összetörhet összetört, ami csúszhat csúszott, amit félre lehet érteni azt valaki félreértette. Néha már kínunkban röhögtünk a kollégákkal, erre azért még az utolsó munkanapon is rádőlt egy kicsit a szeráj az egyik legújabb fejlesztésünkre.

Persze azért Wakantanka és egyebek mindent megtesznek, hogy 2020 is baljós előjelekkel induljon, például a vállalati kellemes karácsonyt kívánó üzenet mellékleteként érkezett a hír, hogy némi leépítésekre készül a cég, mert annyira jól megy nekünk. De most komolyan, a CEO levelében megírta, hogy minden nő, ami nőhet, meg hogy letaroljuk a piacot, meg ilyenek, de nem lenne teljes az élet, ha nem gondolnánk át a szervezetet. Hovatovább 26 éve dolgozok a vállalatnál, ez lesz a 152368.-ik átszervezés, amit vagy túlélek, vagy sem. No, de ez legyen az én bajom.

Aztán kicsit jobban körbenézve mit látok? Ausztrália ég cuzammengance, de majd jönnek megint a nagyon okosok és higgadtan elmagyarázzák, hogy nincs itt kérem semmi látnivaló, megfontolnivaló, mert régen is mindig így égett. Az hogy az aktuális ausztráliai időjárási anomália már megint egy eddig sose látott léptékű, az meg azért van, mert Greta Thunberg nem iskolába jár, hanem a nemzetközi karvalytőke hatására és nyomására ellenséges gyíkemberek befolyása alatt akar egy jobb világot teremteni. Azt meg nem engedhetjük, mert hova lenne a világ CO2 nélkül.

Trump meg vazze bombázgat. Bár mostanában előkerült videók szerint halvány lila segédfingja sincs ki az az ősz hajú bácsi, akit sikerült kiiktatnia, de mindegy, Pompom aszonta, hogy “hejj basszunk má oda valami szárnyas izét, tudod Donád, amire múltkor azt a valag pénzt kértem, ne porosodjon már a raktárba”. Esküszöm ez a banda azt se tudja hol van Irak, azt meg, hogy Irán hol van onnan tudják, hogy once upon a time in a far far away galaxy. Legalább elmondhatja, hogy sajnos az európai szövetségesek nem támogatták ezt a fantasztikus akciót, mert biztos, ami biztos alapon, nem is szóltak nekik előtte. Èééérted? Nooormális?! Ez a figura egyébként a félreértések elkerülése végett nem az üdvhadsereg főnöke, hanem maga POTUS, az Egybesült Állatok felszentelt elnöke, aki természetesen az esze miatt érte el ezt a magas pozíciót. DE! A népnemzeti magyar kúrmány talpig atillában mindenben, sőt! MINDENBEN támogatja a józan, átgondolt taktikai lépéseiről elhíresült, Louis Armstrong hangszerének elnevezéséről a nevét kölcsönző vállalati csődkirályt és bandáját. Anno kínában volt a négyek bandája… ezek a júeszéjben hányan vannak vazze? Lehet Hofi tudta jól és “ezek a fényre gyünnek”?

Aztán meg lapozom a fércbukot - nekem semmi se drága -, majd ott jól kiszórakozom magam tartalmas írások olvasásával, ángyinéne leánykori fotójának nézegetésével, estébé, paszományos kultúrmagyarhoz illő módon. No, abban sincs mostanában köszönet. Ott figyel vazze népünk nagy, self-proclaimed királya, maga a felcsúti mikro Ronáldó olyan emberek gyűrűjében, hogy a fal adja a másikat. A Piramis, V-Motorock tagjai, Balázs Fecó, stb. Most éppen ezek a hajdan jelentős emberek suvickolják serényen fehérre a zsebdiktátor rendszerét, mert nekik is lehull néhány miller ilyen-olyan címszó alatt a jó neres eljárásrendnek megfelelően. Eladtátok a lelketeket egy maréknyi mocskos mogyoróért… Azóta töröltem az összes zenét, ami ettől a talicska aprómajomtól előfordult a telómon. Nagy kár nem ért, eddig csak zeneileg szartam le őket, most már emberileg is.

faszok.jpg

Vén péniszek (forrás: Hirado.hu)

Ha már így bekezdett ez az év, itt lenne az ideje a fogadalmaknak is, de ebben sok éves rutinomra támaszkodva azt a döntést hoztam, hogy nem fogadok meg semmit. Az élet nem egy habostorta, sose volt, sose lesz, mert Wakantanka előbb-utóbb úgyis odab... ahol a legjobban fáj, szal részemről maradok, aki voltam.

Bélátok,

Jenő

Szólj hozzá