2020. már 06.

Koronavírus

írta: zuzzer
Koronavírus

Kedveseim, ismerőseim és mindenki, aki kaland- vagy egyéb vágyból néha olvassa néha az írásaim!

Rövid leszek és egyszerű mint a faék. Külön szólok azokhoz is, akikkel tényleg ismerjük egymást és nem nagyon értitek miért írkálok olyan fércbuk posztokat és hozzászólásokat, amik szerintetek eltúlozzák a koronavírus szituáció veszélyeit, estébé.

https://experience.arcgis.com/experience/685d0ace521648f8a5beeeee1b9125cd

Nagy szeretettel kérnélek titeket, überegészséges “nem más ez mint egy szezonális influenza”, meg “többen halnak meg autóbalesetben mint a Covid-19 miatt” emberek, hogy vegyétek figyelembe a következőket.

Jelenleg a Covid-19 mortalitási rátája sokkal nagyobb mint a szezonális influenzáé; számokat nem írok, nézzetek utána. Nos ezt vagy elhiszitek a WHO-nak, vagy nem, de kérlek titeket vegyétek figyelembe a kettes pontot is.

Vannak olyan emberek, akik például immunszupresszáns gyógyszert szednek, tehát nem csak sokkal kiszolgáltatottabbak bármilyen vírusnak mint ti, hanem esetleg nem is szedhetnek bizonyos gyógyszereket a tünetek enyhítésére. Ezek az emberek nagyon is számítanak arra, hogy Ti, a szuper egészséges egyedek gondoltok rájuk is és nem csak elszórakozgatjátok a virus terjedését megakadályozni szándékozó intézkedéseket. Igen, azokon szórakozni, a veszélyt elbagatelizálni nem kóser dolog.

Neked egy nátha, valaki másnak meg egy súlyos szövődményeket okozó betegség, amit esetleg azért kap el tőled, mert leszarod, hogy mit kellene, vagy mit nem kellene tenned.

Tehát kézmosás, szabályok betartása, karantén és felelős viselkedés. Ezt várják tőletek azok, akiknek talán az élete múlik azon, hogy Ti használjátok-e a kézfertőtlenítőt.

Szólj hozzá

koronavírus immunszupresszàns