2019. aug 14.

Rajongóimnak tőlem

írta: zuzzer
Rajongóimnak tőlem

Drágáim, megmondom a zőszintét; elszomorodtam egy kicsit.

Ugyanúgy mint néhány éve, amikor még blogzöldfülű koromban írtam valamiről egy posztot (lehet nem is a blog.hu-n), ahol ugyancsak összeszedtem pontokban a véleményem és roppantul meglepődtem, hogy az emberek olyanokkal se tudnak egyetérteni, hogy a lopás az lopás, legyen akárki az elkövetője. Èn ezt nem értem, hol ment annyira félre a világ, hogy még ilyen látszólag egyszerű dolgokban se tudunk egyetérteni ? Valahol érthető, hogy jelenlegi rezsimünknek lekenyerezett, kila krumpliért, pozícióért, akármiért megvett rajongói találva érzik magukat és hőbörögnek, de sajnos az értelmesebb része se áll le érvek mentén beszélgetni, csak odavágja, hogy liberálgeci és jó napot.

Valamint és hovatovább…. Könyörgöm, menjen már át, hogy nem oldalazok vazze, hanem elmondom a véleményem. Nem érdekel mi volt ezer éve, hanem azt mondom, hogy ami most van az tré. Akkor is az lenne, ha bal-, közép-, vagy jobboldali kormány csinálná azt ami éppen most folyik. Mert ami most van, azt még oldalazni se tudnám, ha muszály lenne.

EMBEREK! Ez az oldalasdi a 20.-ik században még elment, de ma már többszörösen meghaladott dolog. Nem azért értek, vagy nem értek egyet valamivel, mert az egy “oldal” hivatalos álláspontja, hanem felnőtt módjára körbejárom és megalkotom a véleményem. Tehát, nekem azzal ne gyere, hogy baloldali geci vagyok, mert nem tudom értelmezni. Faszság, vagy jóság van. Tovább nem magyarázom, mert aki érti eddig is értette, aki meg nem, az nemhogy a sorok között, de az 50-es betû mérettel nyomtatott lapokról se tud olvasni. Uff….

A magam részéről a következőt ajánlom fel, azonnali hatállyal. Nem használom többet a csupa nagy « s » betűs verziót, ha véletlenül nem tudom elkerülni, hogy a fidesz szót le kelljen írnom (bár a klaviatúrát azért lemosom utána). Tőletek pedig ha nem értünk egyet azt kérem nagy tisztelettel, hogy konkrétan cáfoljatok és lehetőleg tényekkel és sokkal alacsonyabb lóról mint szoktátok. Azt hiszem vagy ezerszer leírtam már egyéb posztjaimban, hogy nem tartom magam az igazság egyetlen letéteményesének, véleményem viszont talán még lehet (?), tehát osszátok meg velem a tudást. De ti sem vagytok az ultimate igazság véres kardos védelmezői, mert a világ nem fekete és fehér. A legutóbbi posztomat egyes emberek totálisan elutasították, amit nem tudok hová tenni. Szerintem politikai meggyőződéstől függetlenül egyet lehet érteni dolgokban és főleg azokban, amiknek a mindennapi életre hatása van.

No mindegy, ha már így liberálgeci lettem, lovagoljuk meg a frissen keletkezett « népszerűségemet » és adjunk rendszeresebben az aktuálpolitikának és egyebeknek. Lassú Zuzzer rendszert mos (nem tisztára, hanem el), valamint megérkezett Sörös Georgetól a pénz és ideje megfelelnem a kívánalmaknak. Az MKKP pedig az örök élet ígéretével már régen levett a lábamról, szal legyenek nektek könnyűek a Zuzzer poszt mentes napok. EZ nem olyan !

Olvasom, hogy Varga Judit mittomén milyen ügyi miniszter ekézi a multinacionális techcégeket. Maximálisan egyetértek, mikor az adózási gyakorlatukat elemezgette, mondván, hogy nem ott fizetnek adót, ahol a bevételük keletkezik. Ezt véleményem szerint is ellenőrizhetővé, átláthatóvá, számonkérhetővé kell tenni és igen, fizessen a fércbuk Magyarorországon annyit, amennyit ezen a piacon bezsebelt bevétele után kellene. No brainer, ahogy a közepesen művelt angol mondaná.

Aztán persze már ment a migrációs hírek elhallgatása című szólam, amivel azért egy « apró » bibi van. A facebook nem bizonyos hírek filterezésére tett ígéretet (és próbál ennek megfelelni), hanem az álhírek szűrésére. No meg azok is megjelenhetnek általában, csak éppen felhívják az olvasók figyelmét, hogy ezek a hírek fakenews gyárakból származhatnak. Ezt saját gyakorlati tapasztalat alapján is mondhatom, mivel a facebookot mintegy személyi naplóként használva sokat posztolok és olvasok ezen a felületen és meg tudom erősíteni, hogy a sok NER marhaság is általános része volt a hírfolyamomnak, amíg a vállalhatatlanokat posztolók között rendet nem vágtam.

Számtalan példa van/volt olyan fotókra, baromságokra, amik időről-időre végigszántanak a közösségi médiában és a kutya nem veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen a hír igazságtartalmának.

Szerény személyem mindenféle oldalról, ideológia irányból és iskolázottsági szintű embertől olvasott már olyat, hogy egysejtű amőbákat kellett elképzelnem mint célközönséget, mert másképp csak arra jutottam, hogy ilyet épeszű ember nem oszt meg. Ehhez képest orvosi témában olyan ismerős osztogatta a C vitamin mindent elsöprő, rákgyógyító, a kerozinivás pozitív hatásáról a mittoménblog « cikkeit », akiről tudom, hogy van némi egészségügyi kapcsolódása, konkrétan az eü-ben dolgozik. Vagy… a « Kúrcsány / Viktátor minden este vért iszik » (meggyőződéstől függően aláhúzandó) olcsó, hatásvadász és a legtöbbször hazug cikkeket osztogatják az emberek a randomjobbosblog, vagy randombalosblogról és az internet egyéb bugyraiból, attól függően, hogy mit szeretnébek elhinni és függetlenül attól, hogy igaz-e vagy sem. Ott vannak még a rohamnyugdíjasok, akik meg mindent elhisznek, mert « megírta az újság ».

Régebben a legtöbb ilyen poszt alá odakommenteltem, hogy hoax, ma már erre se tudom rávenni magam, mert ahogy nézem nulla darab ember néz utána annak amit felrak. Steve Jobs ezt gondolta, azt mondta és társai…. Elárulom, annyi az egész, hogy behajítod az adott « mondást » a gugliba és tadammm! ki is dobja, hogy hoax, az illető ilyet nem mondott soha. De sokkal kényelmesebb minden hülyeséget bekajálni és izomból tovább osztogatni.

Tegnap egyébként népszámlálást tartottam otthon és szomorúan jelentettem az asszonynak, hogy ismert gyermekeim száma kettő fő, így a nagy nemzetmentő parlamenti bajúszkirály szerint sajnos nem vagyok igazi, csavaros bajszú magyar. Erre azt mondta nagy nyugodtan - ezért vettem el ezt a nőt feleségül –, hogy nem is, te most lettél Tücsökfölde felkent álompolgára testületileg. Szal +4 itt, -4 ott. De most komolyan… egy komoly ország, komoly posztot betöltő embere kijelentheti, hogy az a jó magyar, akinek legalább négy gyereke van? Komolytalan…

Lézer meg tuti olvassa a Kolbaszkeritesorszag.blogot, mert miközben csapataim harcban álltak több csatatéren, ő bizony kijelentette, hogy, aki « velünk van, annak lesz munkája ». De tudom, tudom, itt a rothadó nyugaton félrekezelték a szemem és nem tudok olvasni.

Szólj hozzá