2017. feb 23.

Inter? Nyet!

írta: zuzzer
Inter? Nyet!

Nekem hímvesszőparipám, hogy az idősebb korosztályt, a mostani olyan 60 éves és fölötti embereket az internet korában kettő darab birodalmi veszély fenyegeti. Az egyik, hogy totálisan internet / számítógép analfabéták maradnak, a másik meg, ha ellenőrizetlenül eresztjük rájuk azt a fajta információmennyiséget, amibe az én korosztályom ha nem is beleszületett, de beleszocializálódott. Mint megannyi kis Hamupipőke kapirgáljuk szétfelé az igazságot és a hazugságot.

Tudományos mémek fényképe.

Az én anyám, anyósom korosztálya – persze a feltétlen tiszteletemmel a számos kivételnek – totálisan abban él, hogy ha valami le van valahová írva, az úgy van, úgy történt, az a megkérdőjelezhetetlen igazság. Pontosan olyanok, mint a gyerekek. Nem állhatsz állandóan mögöttük, azt magyarázva, hogy mi az amit elhiszünk, mi az ami gyanús, hogyan csekkoljuk az infót és jó esetben hogyan ülünk a kezünkön megosztás előtt erősen arra koncentrálva, hogy leellenőrizzük az aktuális hírt több forrásból is.

Az utóbbi két hétben már megint köröz a soroksári fekete autó, „meghalt” Erdei Zsolt, a C vitamin gyógyítja a rákot.... asszem ennyi elég is.

Na most itt volt az utóbbi idők nagy álhíres hajcihője, aminek eredményeként az amerikaiak megválasztották azt a narancssárga gyíkembert elnöknek, az a választás pont az ilyen álhíreknek könnyedén bedőlő embereknek köszönhetően alakult úgy, ahogy.

Magyarországon meg mi van? Felmennek az internetéretlen emberek és ez a bizonyos korosztály a netre, mondjuk az egyik szennylappá vált origóra és mindent, de mindent szó nélkül benyelnek és osztogatnak megfele ezerrel. Vona buzi, Juhász legjobb haverja Portik Tamás és a többi undorító mocsok. Nem is számítok semmi jóra, mert az emberek nem szeretnek gondolkodni, nekik kell valaki, aki megrágja a dolgokat, majd saját szája íze szerint megmondja nekik mit gondoljanak. Bezzeg a nagyvezír, na az olyan fasza ember ám, hogy misét kell érte mondatni - nem voltunk ott mise - arról fiam sose ír semmi rosszat a sajtó.....

Nemrég olvastam néhány olyan hozzászólást, ami alapján Kovács Gergő, MKKP elnök végtelenül irónikus kis szösszeneteit is szó nélkül a liberálbolsevik bajkeverők önleleplezésének vették. Ilyeneket, hogy „Soros György és Simicska Lajos közös gyermeke pénzel miket”, meg, hogy „jó az út, de sajnos messze vagyunk még Oroszországtól”, „aláírásgyűjtő strandot állítottunk fel” :).... Apám, egy egész napig röhögtem, sok egybites meg képes volt ezeket a marhaságokat úgy hallgatni, mintha nem poén lenne.

Nos, amikor a koros korosztály baromságai végigsöpörnek a neten, fércbukon, azt még valahogy megértem, csak évente egyszer kérek mindenkit körlevélben, hogy kezdjen már el gondolkodni megosztás előtt, vagy kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét. Másrészről nagyon aggasztónak tartom, hogy a nálam fiatalabbak is készpénznek vesznek minden szart, jöjjön akármilyen kétséges és a legtöbbször orosz hátterű dezinformációs oldalról. Egy a lényeg, legyen hozzá árpádsávos lobogó.

Jönnek rendületlenül – azaz most már kevesebb, mert szűröm, hogy kit viselek el – az összefércelt cikkek, ahol köztörvényes bűnözők, családon belüli erőszak áldozatainak képeivel dobják föl az „ezt nézdd meg mit tettek a migránsok” jellegű ótvar kamu cikkeiket. Általában három klikk utánanézni, hogy mi az igazság, de nem, először osztunk, aztán esetleg gondolkodunk, mikor páran szólnak, hogy vazze ez nem igaz.

Ott vannak még az alternatív igazság és valóság bajnokai, akinek a fejére dől a ház, csak az orbánkép tartja össze a falat, de ő vazze, verekedni lenne képes a jogért hogy kimondhassa, „Magyarország jobban teljesít”. Minimum megnézem ilyenkor van-e hátul jackdugó a fejében, gyerekkoromban láttam egy szájenszfiksönt, ahol így manipulálták az embereket.

Nagyon nagy a felelőssége szerintem a közösségi oldalaknak is, nekik kellene az ilyen tartalmakat kiszűrniük. Ezért kaptam kisebb röhögőgörcsöt, mikor valahol felmerült, hogy Cukkerberg barátunk fontolgatja, hogy eccer majd a jövőben esetleg elnök legyen. Èrdekes lenne, mikor a saját cégének oldalain terjedő álhírekkel húznák ki alóla a talajt.

Szólj hozzá

kamu internet c vitamin Svájc mindenegybenblog