2017. feb 19.

Demokrácia reboot rendel

írta: zuzzer
Demokrácia reboot rendel

Van egy fixa ideám, mégpedig az, hogy mielőtt még az árnyékvilágba szenderedek a demokrácia az lesz, mint aminek kellene lennie. Szerintem inkább előbb mint utóbb valaki. valahol elő fog állni egy olyan értelmes megoldással, aminek köszönhetően a mostani demokratikus rendszerhibák kiküszöbölhetőek lesznek. Hogy hogyan, azt én sajnos nem tudom, de ez nem sokáig mehet már tovább.

Mire is gondolok tulajdonképpen?

Messzebbről indulok, íme egy mai példa. Elment a tücsöktévé valami UDC - ezt egy olyan fideSS-hez hasonló párt Sajtföldén - rendezvényre és a múlt hét végén zajlott népszavazásokról kérdezgette a sok 60 év körüli muksót. Miért teccett ellene vagy érdekében szavazni? Enyhén szólva tenyérbemászó indoklások követteztek, hogyaszongya "nem értek ezzel a valamivel egyet, de nehogy má a baloldallal szavazzak!" vagy esetleg, ami személyes kedvencem "há kérem alássan én ehhez nem értek, asse tudom mit jelent, szal ellene szavaztam". Az UDC-s politikus aki éppen ott lófrált majdnem lenyelte a pipáját.

fityisz.jpg

Vagy éppen Pumaland valamelyik kies vidéke, ahol a helyi pógármester bizonyítottan lopott. Kérdezik is Mari nénnyét, hogy instállom akkor ezt így most hogy? Mondta is serényen, hogy "há nem szíp dolog az e lopnyi. Csókolom, akkor már nem teccik támogatni az előző polgármestert? Há má dehogyne má, az egy nagyon szíp szál ember e!"

Na, Maunika, ettől idegállapotba kerültem. Hogyan lehetséges az, hogy ennek a maminak - minden tiszteletemmel együtt - ugyanúgy és annyi szavazati joga van mint nekem?! No ez az, ami szerintem nem mehet a végtelenségig a világban. Csak meg kell nézni néhány akárhol történt szavazás végeredményét, valamint  hozzá tartozó statisztikákat. Vegyük például a nagy Amerikai Egybesült Állatokat. Az értelmiség 70%-a totálisan elutasította Mr. Trombitát (a többi tartózkodott), míg a tanulatlan redneck sereg élén vígan bemasírozott Washingtonba, hogy azóta válogatott performanszokkal szórakoztassa a hájszkul szinten - jó esetben - elakadt idióta tömegeket. Kár, hogy azok azt hiszik, hogy Afrika mossa az óceán partjait.

Magyarországon meg mindenki a szép nagyra hízott nyugdíjassereg kegyeit lesi, mintha övék lenne a jövő. Ez a mostani demokrácia minden országban ahol érvényesül, beteg. Igaz még mindig a legjobb model, amire komoly ráncfelvarrás vár, de beteg. Meg kell találni azt a módszert, amivel el lehet kerülni, hogy tanulatlan, buta, vagy jól behatárolhatóan elkülöníthető csoportok akarata legyen az "én akaratom". Kössék a szavazati jogot IQ-hoz, mittomén, de ne az legyen már mindig amit Gedeon bácsi, vagy Irénke a kisbótbul egy kiló hagymáért és egy tál lencséért cserébe "eldönt".

Simán elfogadom, ha értelmes emberek nem az én álláspontomon vannak politikai, gazdasági, stb ügyekben? ugyan vitatkozom mint az állat, de logikán alapuló meggyőződésen sokat változtatni nem lehet, elfogadom. Viszont gyűlölöm a politikai vallásosságon alapuló véleményeket, amikor minden észérvre csak valami homályos, hiten alapuló válasz érkezik. Mer az egy fasza csávó. Miért? Csak.

Szóval remélem hamar megtalálják valahol a spanyol viaszt, mert az emberiség hülyül és ha a hülyék többségbe kerülnek akkor a mátrix irgalmazzon nekünk.

 

Szólj hozzá