2017. feb 03.

Zuzzzer szerint a világ, avagy mi bajotok a liberálisokkal

írta: zuzzer
Zuzzzer szerint a világ, avagy mi bajotok a liberálisokkal

Néha, ha lemegyek alfába és túl sokat gondolkozok azon, ami most a világban megy rendszeresen lefagy a rencerem és nem értem, hogy mi zajlik. Nem azért, mert hülye vagyok, hanem azért, mert a fundamentumai dűledeznek annak a normalitásnak, amiben azt hittem, hogy élek. Magamat átlagon jóval felül informált embernek tartom mégsem fogadom el az arcosság címkéjét, bárki is akarná rámragasztani. Egyszerűen abból, amit látok, hallok, tapasztalok, olvasok simán lejön, hogy én legalább ismerem azokat a történelmi, politikai, gazdasági, etc tényeket, amikről véresszájú véleményt alkotok, szemben azzal a sötét tunya tömeggel, ami telefröcsögi az összes létező információs csatornát manapság. A donádtrampi erőkommunikáció korát éljük, ahol a tényeknek nulla szerepe van az átlagvélemény kialakításában.

Egyszerűen nem érzem jól magam ebben a világban, ahol minden fekete, vagy esetleg fehér, de még árnyalatok se léteznek. Èn úgy szocializálódtam, hogy ha a véleményem piros, akkor vannak narancssárga és bordó vélemények is, valamennyi zöld, kék, etc színekkel a palettán, de azok a fényevő extremitás kategóriájába tartoznak. Tehát nem azon vitatkozunk, hogy valós-e az evolúció ténye, hanem azon, hogy a törzsfejlődésben mikor váltak el az emberszabásúak a többi fejlődési ágtól. Hülye példa tudom, nem is fogja megérteni az átlagidióta, tudom.

Nem tudom felfogni, hogyan lehetséges egy szegény éhező gyerekben mást látni, mint szegény éhező gyereket. Sorra olvasom a cikekket, tanulmányokat, nézem a döbbenetes videókat arról, hogyan élnek emberek a mai Mo-n, ami jelenleg Európában talàlható. Erre a hatalom válasza, olimpia kell ide vazze ! Ez télleg olyan, mikor a felháborodott anyukának magyaráztam az uszodában, miért lett vizes a gyereke. Állok itt ütős érvek nélkül, mert az ember még sose magyarázta a fizika óra keretein kívül, hogy a tűz meleg, a víz nedves.

Nem értem, hogy valakiben, akinek más a bőrszíne hogyan lehet ellenséget látni csak ezért és by default. Konkrétan az a kényszerképzetem volt és ezt komolyan be is meséltem magamnak, hogy a rasszizmus kábé 1970-ig létezett, azóta nyista, meghaladta a kor, megjött a zeszünk. Ehhez képest egyre több a falusi forradalmár – az a forradalom, mikor felül a sárga buszra és bemegy a városba -, akinek feltűnt, hogy nem mindenki borvirágos orrú, az meg hogy lehet. Biztos miattuk emelkedik a kenyér ára.

Nem értem, hogy a lopás hogyan nemesedhetett megtűrt és társadalmilag támogatott, elfogadott politikai kategóriává. Ahogy elnézem kivéve a nagggyon lenézett Romániában…. Hogyan lehet politikusok hetek alatt milliárdossá vált haverjainak villámkarrierjét simán elfogadni, lenyelni és folyamatosan hatalmon tartani őket. Mivel ilyen – hogy is divatos ezt manapság mondani kicsi magyar ? – sorosbérenc liberálgeci vagyok, néha szoktam az ismerőseim fércbukon kérdezgetni, mondván készen állok a nagy politikai fordulatra, de még szükségem lenne, hogy néhány dolog elmagyarázásra kerüljön számomra konzervatív szemszögből (ezt a megfogalmazási formát a magyar rendőrség szóvivőitől tanultam). Nos, még soha senki nem írt vissza, hogy Lézerjani, Roggyanttóni, vagy akár a nemzet pipefittere « nem lopott, mert … », vagy « ezért, meg ezért ez teljesen életszerű, hogy 5 év alatt milliárdos lett Viktátor barátja ». Soha, semmi érdemi cáfolat, sehol. Az viszont létezik, hogy ilyet csak a liberál-bolsevikok és búvár gyíkemberek kérdeznek/tek az elmútnyócévben. No, ez aztán az érvredszer, ezeknek az embereknek találták ki Bayerzsótit mint circenses. Ormányunk és népünk se próbálkozik magyarázni, mert látják, hogy nincs az a szar, amit ne enne meg a szavazni hajlandó egyharmad kétharmada.

Nem értem, hogy bármilyen politikai irányultság hogyan menthet fel emberek szemében tolvaj maffiózókat, csak azért, mert a felszínen azt mondják, amit hallani akarok. Liberális ? Cocialista ? Konzervatív ? Népnemzeti kokárdás? Nekem mindegy, aki lop, arra rohadjon rá a lakat is. Szarok rá, hogy azok is. Azok is rohadjanak ott.

Nem értem, hogy a gyűlölködésre való uszítás bármilyen fajtája hogyan lett olyannyira elfogadott, hogy óriásplakátokon hirdetik. Ha jól tévedek pedig még törvényünk is van az ilyen dolgok ellen. Mondjuk Abszurdisztán végeláthatatlan sztyeppéin törvényt mondjuk politikusra még nem alkalmaztak legfeljebb ad hoc rögtönítélő bíróságok formájában kitalált törvények értelmében.

Nem értem, hogy a számmisztika és number crunching hogyan lett integráns része a közgazdaságtannak. Nem értem, hogyan lett a kettő meg kettő hirtelen hat. Hogyan lehet ugyanazokat az adatokat másképpen olvasni, mint az emberiség maradék 99.9%-a. Azaz dehogyis, ezt tudom. A magyar annyira ősi, annyira szíriuszi nyelv és kultúra, hogy ránk sem a tízes-, sem a többi számrendszer nem vonatkozik. Valamint a számok elvesztették közszám jellegüket.

Nem értem, hogy miért van szükség megmondóemberekre ahhoz, hogy lássuk az igazságot; ha valaki elég hangosan ordítva olvas fel valami ótvar hazugságot, az mitől lesz hirtelen igazság.

Nem értem, hogy hova tűnik az emberiség egyetemes emlékezete; hogyan lehetséges, hogy ugyanabban a zárt körben mozog a történelem és térnek vissza a nácik és egyéb szélsőséges szaremberek mindenhol.

Nem értem, miért gondolja azt bárki is, hogy egy zászló, szín, csík, jelvény, vagy akármi feljogosítja arra, hogy azt higgye különb mint mások, más nemzetek.

Nem értem, hová tűnt a józan ész és a kerítés vonalán túllátó gondolkozási képesség az emberekből.

Nem értem, mikor lett a hazámat alkotó emberek csoportjából megalkuvó, hajlott hátú, behódoló birkák tömege. Olyan mint a halak az akváriumomban; egymás hegyén-hátán úszó, egymás fején taposó lények, hogy közelebb legyenek a mannát szóró kézhez.

Nem értem, hogy lettünk minden politikai bűnöző legnagyobb barátja, politikai legitimációja, lekezelt kurvája. Hová lett a magyar nép nagy hangon hirdetett szabadságvágya, büszkesége és egyenes gerince? Nyakig bújunk diktátorok seggébe kölcsönökért, szembemegyünk mindennel, amiről valamikori forradalmaink szóltak. Haverok, én nem megyek vissza a sztyeppékre kalandozni veletek!

Nem értem, hogy a liberalizmust hogyan lehet összemosni az emberek agyában a világban történő összes köcsögséggel. Èn nem gondolom azt, hogy az összes fideszes idióta living dead (bár … :)) és nem gondolom azt se, hogy minden rosszért ők a felelősek. Nekem mint liberális beállítódású embernek, mi a búbánatos közöm van például a migrációs válsághoz, kérdem mélyenszántó tisztelettel?! Ne tessék már összekeverni azt a tényt, hogy én nem lövetnék senkit a Dunába pusztán azért, mert poros lábát a szent magyar anyaföldre tette azzal, hogy ide akarom telepíteni az összes létező náció képviselőit. Ez nettó faszság, hogy a trágár oldalamnak is dobjak végre egy kis koncot.

Nem, ebben az olvasatban a liberalizmusom azt jelenti, hogy kedves állami vezetők of all the motherfucking országok of the world, üljetek má le és keressetek megoldásokat a válság megoldására. Olyat, amiben nem szerepel ágyú, lőszer, kifüstölés, kiirtás, olaj, földgáz és egyebek. Humánus megoldást az egyszerűség kedvéért. Például azt a pénzt, amit konkrét idiótaságokra ver el a világ szerencsésebb fele, a szegényebb országok és vidékek felzárkóztatására kellene elkölteni. Ott, ahonnan jönnek az emberek. Ott kellene békét teremteni, ahol a háború van és mégeccer, nem feltétlenül fegyverekkel, vagy ha elkerülhetetlen, akkor meg ésszel használva. Attól lesz béke, hogy Putin, Erdogan és egyéb bűnözők a legmodernebb fegyverekkel ölik halomba a szerencsétlen civiliket? Már nem a lakosságot takarja a “collateral damage” kifejezés, hanem a terroristákat. Mindegyikért lebombáznak egy falunyi civilt.

Liberalizmusom okán és abból kifolyólag nem vagyok hajlandó senkit se gyűlölni, akit arra bármiféle hatalom, történelmi kényszerképzet, kormány- és egyéb párti megmondóember érdemesnek talál. Megtalálom a magam “nem szeretemjeit” tök egyedül, ahogy egy gondolkodó és értelmes liberálishoz illik. Cserébe nagyon nem komálom a csuhás, szeretettel kufárkodó, bármely vallás hivatalos képviselőit. Azokat, akit hitük szerint vizet, szeretetet, kenyeret, békét prédikálnak – jó esetben -, de a szegényeket, éhezőket nem támogatják, a gyűlöletpropagandát viszont igen.

Meggyőződésem, hogy a vallás az oka az összes háborúnak nem csak most, hanem pár ezer évre visszamenőleg (ja, meg a nők, de azt heteróként megértem :)). A világ, amelyet a természet tudomány által felfedezett törvényeinek kellene irányítania és összetartania, inkább képzelt barátok kitalált tanai és élettel összegyeztethetetlen baromságai szerint próbálja élni az életét. Ez nekem a 21-ik században felfoghatatlan, bár kitalált képregény történetben izgalmas olvasmánynak találnám.

Asszem kellőképpen felidegeltem magam, szal most itt abbahagyom.

Soros György áldása legyen rajtatok, ebben ti is benne vagytok álvallásos álkonzervatívok (a szerk: asse tudjátok mit jelent konzervatívnak lenni) :)

Szólj hozzá